Idees Innovadores

Arbre Team som uns apassionats per l'ecologia i ens preocupa els efectes negatius produits pel canvi climàtic als nostres boscos.

És per això que hem pensat una sèrie d'accions que es poden dur a terme per tal d'aconseguir una millora.

REGAR ELS BOSCOS

No heu pensat mai que desaprofitem l’aigua? Segur que si, però d’aquesta manera que ara us explicaré, pot ser no…

El volum d’aigua al planeta sempre és el mateix però el trobem en diferents formats: aigua dolça, aigua salada, gel o vapor d’aigua. L’aigua dolça és la més escassa i la que ens fa més falta. Per això, deixar que aquesta aigua dolça és contamini i es torni salada al arribar al mar, pensem que potser és una barbaritat. 

Al sud d’europa plou poc i malament, és a dir, en pocs dies de pluja cau tota la precipitació anual. Seguidament l’aigua de la pluja marxa ràpid cap al mar i no s’aprofita pels boscos, que es pasen mesos i mesos secs i amb un alt perill d’incendi.

L’aigua hauria d’estar als boscos i per tot el territori. Aprofitar l’aigua dolça permetria: 

Tallafocs d'aigua als boscos, crear una xarxa de tallafocs estrategicament disenyada per evitar que els incendis es propaguin. Aquests tallafocs es faran instalant espersors gegants i potents que faran una barrera contra els incendis, tant per l'aigua en el moment de l'incendi com perquè la massa forestal estigui verda al ser regada al estiu.

Regar boscos, de forma que s’augmentaria la seva vegetació i en conseqüència disminuiria el CO2 de l’atmosfera. Com més boscos més plou, com més pluja més arbres, més arbres més boscos, més pluges…

Prevenir incendis, que son un fet desastrós pel planeta.

Per dur a terme aquesta idea, creiem que s’ha de dissenyar un pla d'àmbit europeu per a la construcció de mils de quilòmetres de canals, tubs i embassaments capaços d’aconseguir regar la majoria dels boscos del sud d’europa amb l’aigua mínima per sobreviure i així evitar incendis. Si hem sigut capaços de construir carreteres que et porten fins i tot a pobles deshabitats, ara hem de ser-ho per a evitar que els boscos es cremin!